Receptek Főételek Húsos ételek Ízletes marha steak grillezett paradicsommal, gombával és joghurtos mártással

Hozzávalók

400 g marha hátszín
25 dkg csiperkegomba
25 dkg koktélparadicsom
1 csipet
1 kávéskanál szárított rozmaring
1 kávéskanál szárított oregánó
1 kávéskanál szárított bazsalikom
1 kanál repceolaj
1 gerezd fokhagyma
Joghurtszósz
dl natúr joghurt
1 darab lime
1 csipet
1 csomag mentalevél

Elkészítés

1

A gombát vékony szeletekre vágjuk, sóval, borssal, rozmaringgal ízesítjük, és grillezzük.

2

A paradicsomokat megszórjuk oregánóval és bazsalikommal, majd grillezzük, épp csak addig, hogy színt kapjanak, és a levük csorogni kezdjen.

3

A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk és grillezzük. Forró tányérra tesszük és alufóliával lefedjük, így pihentetjük kb. 5 percig, hogy belül átpuhuljon.

4

Keverjük össze a szósz hozzávalóit – a joghurtot, a lime levét és reszelt héját, az apróra vágott mentát, a sót és a borsot. Tegyük 20 percre hűtőszekrénybe.

5

A steakeket joghurtszósszal, grillezett paradicsommal és sült gombával tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4