Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab tojás
35 dkg finomliszt
3 dl tej
9 dkg vaj
1 kevés étolaj
5 kanál porcukor
1 csomag élesztő
35 dkg rétesliszt
1 üveg baracklekvár

Leírás

Ha van kenyérsütőd otthon, dobáld bele, keleszd meg. Ha nincs, akkor készíts kelt tésztát. Ha megkelt, gyúrd át, picit hagyd állni. Ujjnyi vastagra nyújtsd, sütőpapírral bélelj ki tepsit, és vastagon olajozd meg. Készítsd el a buktákat, szorosan, egymás mellé, majd kend át mindegyiket olajjal. 220 fokon barnára süsd meg (az időt nem tudom, bocsi, hogy meddig, be szoktam kukkolni a sütőbe), és mikor kiszeded a tepsit, még egyszer olajozd a tetejüket, és takard le konyharuhával. Nyugi, a sok olajozástól mégsem lesz túlságosan tocsogós, hanem foszlós és illatos lesz a bukta! Jó étvágyat hozzá!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása