Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Előző este áztassuk rumba a mazsolát, és daráljuk le a diót. Készítsük el a piskótát. 16 dkg cukor folyamatos hozzáadásával, verjük kemény habbá a 8 tojásfehérjéket, majd adjuk hozzá a sárgáját és a 16 dkg lisztet. A masszát osszuk három részre. Az egyikhez keverjünk 40 g diót, a másikhoz 20 g kakaót, a harmadik részt pedig hagyjuk meg natúrnak. A masszákat külön-külön terítsük ki, ujjnyi vastagon, sütőpapírral borított tepsikre. Közepesen meleg sütőben, süssük meg őket. A sárga krémhez, verjük kemény habbá a 4 tojássárgáját. Főzzük fel a tejet a vaníliarúddal, adjuk hozzá a 10 dkg cukrot és a 4 darab tojássárgáját, majd a fehérje kemény habját és a 3 dkg lisztet. Óvatosan keverjük össze. A sziruphoz, főzzük a 20 dkg cukrot vízben, 15 percig, kevés reszelt narancs- és citromhéjjal ízesítve, majd hagyjuk kihűlni, és ezután adjuk hozzá a rumot. Következhet a desszert összeállítása. Egy nagyobb, mélyebb tál legaljára, helyezzük el a diós piskótalapot, locsoljuk meg a szirup 1/3-ával. Szórjuk rá a maradék dió és mazsola 1/3-át, majd kenjük rá a sárga krém 1/3-át is. Erre fektessük a kakaós piskótalapot, és ismételjük meg az előbbi eljárást, végül a natúr piskótával is tegyünk hasonlóképpen. A klasszikus tálalási módhoz, kenjük rá a tetejére a megmaradt sárga krémet, és szórjuk meg kakaóporral. Ha kész, tegyük néhány órára a hűtőszekrénybe. Tálaláskor leveseskanállal szaggassunk belőle galuska formájú darabokat, halmozzuk a tál közepére, fedjük be az édes tejszínhabbal, és öntsünk rá sűrű csokoládéöntetet. Tipp: Bár nem autentikus, de nagyon jól mutat, ha a galuskák helyett, kisebb tornyot alakítunk ki, egy formával, mielőtt ráöntjük a csokoládékrémet és megkoronázzuk a tejszínhab-rózsákkal. A jól elkészített somlói ízén nem változtat, ez a kis dizájnolás.