Receptek Főételek Húsos ételek Ínyenc csirkecomb

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 gerezd fokhagyma
1 csipet őrölt fekete bors
1 mk Worcester szósz
1 kávéskanál mustár
1 kávéskanál vöröshagyma
1 csipet szárított kakukkfű
8 darab csirkecomb
1 dl száraz fehérbor
1 dl ketchup
1 kávéskanál méz

Leírás

Kivajazunk egy tűzálló tálat, és egymás mellé belefektetünk 8 közepes nagyságú, alulról besózott csirkecombot. 20 percre a sütőbe tesszük, majd megkenjük a mártással. Diónyi vajon, vagy ráma margarinon üvegesre sütünk egy kis kanálnyi reszelt vöröshagymát, hozzáadunk 3/4 dl ketchupot, 1 dl fehér bort, egy kávéskanálnyi mustárt, egy gerezd tört fokhagymát, egy kiskanál mézet, kakukkfűvet, sót, törött borsot és - ha van - mokkáskanálnyi Worcestershire mártást. Néhány perces forralás után, a félig sült csirkecombokat ezzel megkenjük, és a sütőbe visszatéve, sötétpirosra sütjük. Vigyázzunk, a máztól könnyen odakap, de ha eltaláljuk a kellő szint, csodálatosan ízesített pecsenyét tálalhatunk! Friss salátával tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása