Receptek Desszertek Sütést igénylő Illatos narancsos-csokoládés sütemény

Hozzávalók

250 g tönkölybúza liszt
2 tk sütőpor
2 kanál kakaópor
150 g kristálycukor
4 darab tojás
100 milliliter étolaj
1 darab narancs
1 marék narancs (cukrozott)
1 darab narancs (nagyobb)
100 g étcsokoládé

Leírás

Zuzana Pavelková Šafářová, táplálkozási tanácsadó: „A fehér liszt legegészségesebb alternatívája a tönköly. Ez a búza ősi nemesítetlen fajtája, mely ételeinknek érdekes mogyoróízt ad. Szenteljen figyelmet a csokoládénak is – a minőségi csoki biztosan jobb, mint az olcsó és magas zsírtartalmú. Ha egészségesen táplálkozik, sok zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt, eleget mozog, az ésszerű mértéket betartva lelkiismeretfurdalás nélkül torkoskodhat.“

Elkészítés

1

Szedjük darabokra a narancsot, a csokoládét törjük kis részekre.

2

Verjük fel a tojást és a cukrot, adjunk hozzá olajat és narancslevet.

3

Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport és a felvert keveréket.

4

A tészta felét tegyük egy sütőformába.

5

Adjuk hozzá a cukrozott és a friss narancsot is, valamint a csokoládét.

6

A maradék csokoládét tegyük a tészta másik felébe, majd ezt is öntsük a sütőformába.

7

Kanállal kicsit kavargassuk meg, hogy "mintás" legyen.

8

Süssük 180 °C-on 40 percig. (10 perc után vegyük le a hőmérsékletet 170 °C-ra.)

9

Tipp: Miután elkészült, tehetünk még a tetejére narancsot vagy narancslekvárt.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4