Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Zuzana Pavelková Šafářová, táplálkozási tanácsadó: „A fehér liszt legegészségesebb alternatívája a tönköly. Ez a búza ősi nemesítetlen fajtája, mely ételeinknek érdekes mogyoróízt ad. Szenteljen figyelmet a csokoládénak is – a minőségi csoki biztosan jobb, mint az olcsó és magas zsírtartalmú. Ha egészségesen táplálkozik, sok zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt, eleget mozog, az ésszerű mértéket betartva lelkiismeretfurdalás nélkül torkoskodhat.“
Szedjük darabokra a narancsot, a csokoládét törjük kis részekre.
Verjük fel a tojást és a cukrot, adjunk hozzá olajat és narancslevet.
Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport és a felvert keveréket.
A tészta felét tegyük egy sütőformába.
Adjuk hozzá a cukrozott és a friss narancsot is, valamint a csokoládét.
A maradék csokoládét tegyük a tészta másik felébe, majd ezt is öntsük a sütőformába.
Kanállal kicsit kavargassuk meg, hogy "mintás" legyen.
Süssük 180 °C-on 40 percig. (10 perc után vegyük le a hőmérsékletet 170 °C-ra.)
Tipp: Miután elkészült, tehetünk még a tetejére narancsot vagy narancslekvárt.