Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Az instant élesztőt felfuttatod a meglangyosított tejjel és a kiskanál cukorral. Ha felfutott, kézi robotgéppel hozzádolgozom a lisztet, a tojást, a tejfölt és a sót, majd jól összegyúrom. Van, hogy kicsit száraz marad a sok hozzávaló, akkor egy kis langyos vizet is teszek hozzá. A tésztának lehet nyugodtan irtóra ragacsosnak lennie, nem gond! Az enyém iszonyú szokott lenni. Ha összedagasztottam a hozzávalókat, ráteszem a kelesztő tetejét, vagy ha nincs, valamivel lefedem és az egészet beteszem a hűtőbe.A kelesztést végezhetjük pyrex tárolóedényben is. Kb. 3 órán át kelesztem ott, lehet több ideig is, de a minimum 3 óra. Utána kiveszem az edényt és tenyérnyi lángosokat szaggatok belőle (nem lisztezem őket, csak úgy, natúron kiszaggatom a kezemmel), annyit, amennyit egyszerre ki akarok sütni - ezeket konyharuhára teszem, a többi tészta marad a tálban, még két napig eltartható nyersen. A konyharuhán hagyom a lángosokat addig, amíg felforrósítom az olajat, így még kicsit tovább kelnek (nem kell nagyon forrónak lennie, mert megégeti a tésztát, csak olyan közepesen forró legyen). Vigyázat, az olajban hirtelen megdagadnak, szóval ne zsúfold tele a serpenyőt, mert nem fognak elférni a sülő lángosok! Megsütöm a lángosokat, szalvétára szedem, hogy lecsepegjen az olaj és kész is. Nagyon puha a tésztája (ha nem égeted meg) és nagyon finom az íze! Én fokhagymás tejföllel, vagy sajtos-tejfölösen szeretem a legjobban, de ha te mással ennéd, próbáld ki, rossz nem lehet.