Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Szeretne többet megtudni? Nézze meg a sütikre vonatkozó irányelveinket. Cookie beállítások kezelése
Dobd fel húsvéti sajttortádat extrákkal. Díszítsd őket csokitojásokkal!
Kenj ki vékonyan egy 20 cm-es, levehető aljú tortaformát, és béleld ki az alját sütőpapírral. Tedd a darált búzakekszet egy fagyasztózacskóba, és egy nyújtófával zúzd össze, amíg finomra nem morzsolódik. Olvaszd össze a csokoládét és 50 g vajat egy hőálló tálban, amelyet gyöngyözve forró víz fölé helyezel. Add hozzá az összetört búzakekszet, és keverd össze, amíg teljesen bevonódik. Nyomkodd bele az előkészített tortaforma aljába, majd egy kanál hátával simítsd el egyenletes rétegben. Tedd hűtőbe 30 percre.
A töltelékhez verd fel a krémsajtot, a porcukrot és a vaníliakivonatot egy elektromos habverővel, amíg sima nem lesz. Add hozzá a 300 ml habtejszínt, és folytasd a keverést, amíg a massza sűrű és annyira stabil nem lesz, hogy egy kanalat megtartson. Forgasd bele az apróra vágott húsvéti csokoládétojást, majd kanalazd a tölteléket az előkészített alapra, és egy kanál hátával egyengesd el. Tedd hűtőbe legalább 6 órára, vagy egy éjszakára.
Tálalás előtt tedd az étcsokoládét egy hőálló tálba. Melegítsd fel a maradék 75 ml tejszínt egy kis lábasban, amíg a széleinél épphogy gyöngyözni kezd. Öntsd a forró tejszínt a csokoládéra, és keverd lassan, kis körökben a középponttól kifelé, amíg teljesen el nem olvad. Vedd ki a sajttortát a formából, és óvatosan helyezd egy tálalótálra. Kanalazd rá a csokoládészószt úgy, hogy szépen lecsorogjon az oldalán. Díszítsd húsvéti csokoládétojásokkal, tejcsokoládé nyuszikkal, majd szeleteld fel és tálald.
© 2025 TESCO GLOBAL Zrt.