Hozzávalók

180 g rétesliszt
180 g nádcukor
3 tk kakaópor
1 tk őrölt fahéj
½ tk
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1 kanál citrom (héja reszelve)
1 kanál narancs (héja reszelve)
2 darab tojás (L)
125 ml repceolaj
200 g sárgarépa
80 ml tej
Kakaókrém a sárgarépás muffinra
125 g mascarpone
200 g főzőtejszín
1 kanál porcukor
1 kanál citromlé
3 kanál kakaópor
Kakaó szórás
100 g őrölt mandula
100 g porcukor
85 g finomliszt
50 g kakaópor
70 g vaj
Vaníliás krém
200 ml habtejszín (behűtve)
120 g mascarpone
kanál porcukor
1 darab vaníliarúd
Díszítés
1 darab friss rozmaring
250 g fondant (narancssárga)
100 g fondant (rózsaszín)
100 g fondant (fehér)

Elkészítés

1

Kezdjük a tésztával! Egy nagy tálban keverjük össze a tojást, a tejet, az olajat, a citromlevet, a narancs- és a citromhéjat. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a fahéjat, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát. Az így kapott keveréket adjuk hozzá az első tálhoz, majd alaposan dolgozzuk össze.

2

Osszuk két részre a muffinok tésztáját. Az egyik rész a nyuszis sütiké, a másik rész pedig a sárgarépás muffinok alapját adja. Adjuk hozzá a reszelt sárgarépát és a kakaót, és keverjük jól össze.

3

Készítsük elő a muffintepsit, helyezzünk a mélyedéseibe papírkapszlikat, és óvatosan töltsük fel mindet a tésztával, kb. a ¾ részükig.

4

Toljuk a muffinokat 185°C-ra előmelegített sütőbe 20-25 percre. Ezután vegyük ki őket a sütőből és hagyjuk 15 percig hűlni.

5

Készítsük el külön a kakaós és a vaníliás krémet. Az összes hozzávalót addig keverjük, amíg sima állagú krémeket nem kapunk. Habzsák segítségével díszítsük fel a muffinokat a különféle krémekkel.

6

A kakaós szóráshoz keverjük össze egy nagy tálban az összes hozzávalót. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral, simítsuk el rajta a keveréket, végül tegyük 160°C-ra előmelegített sütőbe 20 percre.

7

Ha a muffinok kihűltek, a felét díszítsük kakaókrémmel és hintsük meg a szétmorzsolt, kakaós szórással. A narancssárga fondánból formázzunk sárgarépákat és szúrjuk a muffinba, hogy kilógjanak. A répa zöldjét készítsük el a rozmaringágakból és díszítsük vele a sárgarépákat.

8

A kihűlt muffinok másik felét díszítsük vaníliás krémmel. Készítsünk hozzá kétszínű füleket a fehér és rózsaszín fondánból.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Magyar Red Chief alma
-43%
699 Ft
395
Ft/kg
Magyar Red Chief alma
magyar termék
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Vöröshagyma
-66%
489 Ft
165
Ft
Vöröshagyma
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kaliforniai paprika
-31%
1599 Ft
1099
Ft/kg
Kaliforniai paprika
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Édesburgonya
-38%
799 Ft
489
Ft/kg
Édesburgonya
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Mandarin
-44%
899 Ft
499
Ft
Mandarin
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kivi
1 kg
-33%
1199 Ft
799
Ft
Kivi
1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4