Húsvéti leves

Hozzávalók

500 g kolbász

1 adag leveszöldség

1 csomó petrezselyem

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 darab szárított vargánya

1 tk

egész fekete bors

2 darab babérlevél

5 szem szegfűbors

2 tk majoranna

őrölt fekete bors

500 ml kovász

Elkészítés

1

Tegye a következő hozzávalókat egy lábasba: megmosott fehér kolbász; megtisztított és meghámozott leveszöldség; csomó petrezselyem; megmosott, de nem meghámozott hagyma és fokhagymagerezd; szárított vargánya; fűszerek.

2

Adjon hozzá két liter vizet, és forralja fel. A keletkező habot távolítsa el, a lángot vegye kisebbre, majd fedje le a lábast, és főzze további negyven percig. Utána vegye le a tűzről 10 percre, majd szűrje át a levest egy másik lábasba. Adjon hozzá majoránnát és frissen őrölt borsot, majd keverje meg, és adja hozzá a kovászt is.

3

Folyamatos kevergetés mellett forralja fel, majd alacsony lángon főzze tovább 1-2 percet. Szeletelt kolbásszal, főtt tojással és szárított majoránnával tálalja.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4