Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A formát kimargarinozzuk és zsemlemorzsával alaposan beszórjuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval felverjük, majd 15 dkg cukrot apránként hozzáadva, kemény habbá verjük. A margarint, 7 dkg cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citrom héjjal habosra keverjük. Közben, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőporral. A felvert hab felét, óvatosan a margarinos masszába forgatjuk, majd felváltva, apránként belekeverjük a lisztet, diót, mákot és a maradék habot. A tésztát formába öntjük, tetejét elegyengetjük és kb. 50- 60 percig sütjük. Porcukorral meghintve, vagy csokimázzal bevonva tálaljuk.