Receptek Főételek Húsos ételek Húsos rakott karfiol

Hozzávalók

1 darab tojás
2 dl tejföl
30 dkg darált sertéshús
1 fej karfiol
1 tasak bolognai spagetti alap (Bolognai szósz alap)

Leírás

A karfiolt megmossuk, megpároljuk, de nem túl puhára, mert sütés közben még puhul. A darált húst a szósz alappal elkészítjük, mintha spagettihez készítenénk, csak 3 helyett 2 dl vizet használunk. Így sűrűbb a massza. Ezután veszünk egy tűzálló tálat, amibe a karfiol felét beletesszük és villával összenyomkodjuk. Rátesszük a darált húst és a tetejére a maradék karfiolt. Végül meglocsoljuk a tojással, összekevert tejföllel. Letakarjuk alufóliával és amikor látjuk, hogy kezd a tálban forrni az étel, levesszük a fóliát és tovább sütjük. Akkor van kész, ha megbarnul kicsit a tejföl.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4