Receptek Főételek Húsos ételek Húsgombócok sajtmártással

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 darab tojás
4 dl tej
10 dkg trappista sajt
10 dkg vaj
1 dl tejszín
1 kanál vöröshagyma (reszelve)
2 marék zsemlemorzsa
1 csipet őrölt fehérbors
40 dkg darált sertéshús
5 dkg finomliszt

Leírás

A húst a tojással és a fűszerekkel összedolgozzuk. Egy pici zsemlemorzsát is adunk hozzá. Gombócokat formálunk belőle és forró alaplében kifőzzük őket. Közben, a vajat felmelegítjük, amire rászórjuk a lisztet és forró tejjel felengedjük. Belereszeljük a sajtot és tejszínnel elkeverjük. Tálaláskor, a meleg gombócokat, bevonjuk a forró mártással.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4