Receptek Főételek Húsos ételek Húsgombócok gombamártásban

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab tojás
3 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
2 dl tejszín
1 fej vöröshagyma
2 darab húsleveskocka
20 dkg rizs
60 dkg csiperkegomba (ebből 30 dkg vargánya)
50 dkg darált sertéshús
5 kanál finomliszt

Leírás

A hagymát kockára vágjuk és olajon megpároljuk. Rátesszük a rizst, majd kicsit együtt pároljuk. Hagyjuk langyosra hűlni. A darált húst tálba tesszük, sót, borsot, tojást és a hagymás rizst beletesszük és összegyúrjuk. Egy lábasban másfél liternyi vizet forralunk és húsleveskockával ízesítjük. Belerakom a gombákat. A húsból maréknyi gombócokat csinálunk és a vízbe tesszük. Lassú tűzön főzzük puhára. Kb. egy órát szoktam így főzni. 2 evőkanál lisztet elhabarok a főzőtejszínnel és beleöntöm. A gombócokat kiszedem ilyenkor és a levet leturmixolom. Tálaláskor a gombócokat nyakon öntöm.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4