Receptek Főételek Húsos ételek Húsgombóc sörmártásban

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab tojás
8 dkg finomliszt
2 kanál tejföl
2 g fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 darab zsemle
10 dkg vaj (a mártásba)
1 csipet őrölt fekete bors
1 kanál mustár
1 kk ételízesítő
30 dkg darált sertéshús
30 dkg marhalábszár
1 l világos sör

Leírás

A zsemlét ledaráljuk és összekeverjük a darált hússal, a lereszelt vöröshagyma felével, a zúzott fokhagymával, 2 ek. tejföllel, a tojással és a mustárral. Sóval és borssal összedolgozzuk, majd nedves kézzel, húsgolyókat formálunk belőle. A sört felmelegítjük a fűszerekkel és belerakjuk a gombócokat, majd közepes lángos megfőzzük. Ha megpuhultak a gombócok, kiszedjük őket és behabarjuk a főzőlevet. Tálaláskor, a mártással meglocsoljuk a gombócokat.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4