Receptek Főételek Húsos ételek Húsgolyók sajtmártással

Hozzávalók

2 csipet tengeri só
1 darab tojás
5 dkg finomliszt
5 dl tej
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
10 dkg vaj
3 kanál étolaj
2 csipet őrölt fekete bors
2 dl tejszín
1 kanál mustár
1 csokor friss petrezselyem
1 kk őrölt kömény
10 dkg trappista sajt
1 csipet ételízesítő
1 szál friss rozmaring
80 dkg darált sertéshús
1 csokor metélőhagyma

Leírás

A húshoz hozzáadjuk az apróra vágott, forró olajon megpirított vöröshagymát, a tojást, a zúzott fokhagymát, az aprított petrezselymet, rozmaringot, kakukkfűvet, őrölt köményt és a mustárt. Sózzuk, borsozzuk és egynemű húsmasszává gyúrjuk. Vizes kézzel, kisebb, diónyi nagyságú golyókat gömbölyítünk belőle. Sós, forró vízben kifőzzük. Világos, vajas rántást készítünk, amit forró tejjel felengedünk. Belerakjuk a sajtot és a snidlinget, majd ebbe a mártásba rakjuk bele a kifőtt gombócokat. A mártást fűszerezzük és pár szem olívabogyót is rakunk bele.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4