Receptek Főételek Húsos ételek Hummusz fűszeres sült csirkével és zöldségekkel

Hozzávalók

400 g csirkecomb (kicsontozott, bőr nélküli)
2 tk őrölt római kömény
1 tk őrölt chilipaprika
1 tk
1 tk őrölt koriander
1 csipet őrölt fekete bors
50 ml olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 darab cukkini
40 g napraforgómag (pörkölt)
4 kanál friss petrezselyem
1 kanál extra szűz olívaolaj
420 g Tesco Plant Chef Hummus Trio

Elkészítés

1

Tegyük egy tálba a vékony csíkokra vágott csirkét, a római köményt, a chilit, a só egy részét, a koriandert és a fekete borsot. Keverjük össze alaposan. Hevítsük fel egy serpenyőben az olívaolaj felét, majd adjuk hozzá a csirkehúst. Időnként megkeverve süssük kb. 10-15 percig. Tegyük félre.

2

Hevítsük fel egy serpenyőben a maradék olívaolajat, adjuk hozzá a felszeletelt hagymát, majd sózzuk meg. Pirítsuk 5 percig. Ezután tegyük bele a felszeletelt cukkinit, és süssük kb. 6 perc alatt aranysárgára.

3

Terítsük szét a hummuszt egy nagyobb tálaló tányéron, halmozzuk rá a csirkét, a cukkinit, a pirított napraforgómagot és a friss petrezselymet. Csepegtessünk rá olívaolajat és tálaljuk.

TIPP: Kínálhatunk hozzá pita kenyeret vagy zöldséghasábokat.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása