Receptek Főételek Húsos ételek Hot dog , szalonnába tekert virslivel ,lilakáposztával és pirított hagymával

Hozzávalók

2 darab kifli
2 darab virsli
1 csipet
1 kávéskanál szárított oregánó
1 kávéskanál szárított kakukkfű
1 adag vöröshagyma
Ecetes vöröskáposzta
½ l fehérborecet
10 szem szegfűbors
1 darab friss gyömbér
2 darab babérlevél
1 adag
Mustáros szósz
¼ bögre méz
½ kávéskanál
½ csokor friss petrezselyem

Elkészítés

1

A káposzta külső, kemény leveleit eltávolítjuk. A káposztafejet félbevágjuk, fehér torzsáját kikanyarítjuk. A többit vékonyan felszeleteljük, megsózzuk, lefedjük és egész éjszakára állni hagyjuk.

2

Az ecetes lé hozzávalóit, vagyis az ecetet, a borsot, a szegfűborsot, a reszelt gyömbért, a csilit és a babérlevelet egy fazékba tesszük és felforraljuk. Hozzáadjuk a káposztát és 20 percig főzzük.

3

A káposztát csavaros befőttesüvegekbe tesszük, és a lezárt üvegeket 20 percig dunsztoljuk (vízbe állítva főzzük). Még forrón kivesszük a vízből és fejjel lefelé állítva hagyjuk kihűlni.

4

A zsemléket félbevágjuk, a belsejüket nagyon vékonyan megkenjük olívaolajjal, és 2 percen keresztül ropogósra sütjük a grillrácson.

5

A kolbászokat sózzuk, borsozzuk és mindkét oldalukon grillezzük.

6

Egy tálban összekeverjük a szósz hozzávalóit. Ha kész, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.

7

A meleg zsemléket megtöltjük a kolbásszal és a káposztával. Rátesszük az oregánót és a kakukkfüvet, rákenünk a mustáros szószból, majd az egészet bőségesen megszórjuk pirított hagymával.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4