Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A káposzta külső, kemény leveleit eltávolítjuk. A káposztafejet félbevágjuk, fehér torzsáját kikanyarítjuk. A többit vékonyan felszeleteljük, megsózzuk, lefedjük és egész éjszakára állni hagyjuk.
Az ecetes lé hozzávalóit, vagyis az ecetet, a borsot, a szegfűborsot, a reszelt gyömbért, a csilit és a babérlevelet egy fazékba tesszük és felforraljuk. Hozzáadjuk a káposztát és 20 percig főzzük.
A káposztát csavaros befőttesüvegekbe tesszük, és a lezárt üvegeket 20 percig dunsztoljuk (vízbe állítva főzzük). Még forrón kivesszük a vízből és fejjel lefelé állítva hagyjuk kihűlni.
A zsemléket félbevágjuk, a belsejüket nagyon vékonyan megkenjük olívaolajjal, és 2 percen keresztül ropogósra sütjük a grillrácson.
A kolbászokat sózzuk, borsozzuk és mindkét oldalukon grillezzük.
Egy tálban összekeverjük a szósz hozzávalóit. Ha kész, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
A meleg zsemléket megtöltjük a kolbásszal és a káposztával. Rátesszük az oregánót és a kakukkfüvet, rákenünk a mustáros szószból, majd az egészet bőségesen megszórjuk pirított hagymával.