Receptek Főételek Hal Hortobágyi palacsinta másképp

Hozzávalók

1 csipet tengeri só (+1 a palacsintához)
3 darab tojás (palacsintához)
2 dl tej (palacsintához)
5 kanál tejföl
1 darab paradicsom
1 darab zöldpaprika
2 darab vöröshagyma
1 kanál zsír
5 dkg őrölt pirospaprika
1 kk paprikakrém
5 kanál finomliszt (+30 dkg a palacsintához)
3 gerezd fokhagyma
1 kg harcsafilé

Leírás

A halat lebőrözzük, kiszálkázzuk és felkockázzuk. A hagymát, az olajon üvegesre pároljuk, rászórjuk a pirospaprikát, majd beledobjuk a felvágott paprikát és paradicsomot. Fokhagymával, köménymaggal, sóval és paprikakrémmel fűszerezzük. Felöntjük 4 dl vízzel és lefedve, 30 percig főzzük. Ezután a halat is hozzáadjuk és pár percig még pároljuk benne. Ezt felöntjük a lisztes, tejfölös, vizes habarással és alaposan összedolgozzuk. Ezután leszűrjük, a halat összetörjük és a palacsintákba töltjük. Tálaláskor leöntjük a mártással, a halas palacsintákat.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4