Hozzávalók

1 darab tojás (egész)
50 dkg finomliszt
1 kevés tej
1 kanál kristálycukor
1 dl tejföl
1 darab tojás (sárgája)
20 dkg margarin
2 dkg élesztő

Leírás

Az élesztőt kevés, cukros tejben megfuttatjuk. A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojás sárgáját, a megkelt élesztőt, sót. Tejjel, tejföllel összeállítjuk, és 1 órát pihentetjük. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, fánkszaggatóval karikákat vágunk belőle, lekvárral/gesztenyével/mákkal megtöltve, kifliket formálunk. A tojást jól felverjük, és megkenjük vele a kifliket, sütés előtt. Ha cukrászdai márványosat szeretnénk, akkor először le kell kenni tojásfehérjével, és hagyni 15 percig száradni. Aztán le kell kenni a tojás sárgájával (lehet ebben is fehérje), és úgy betolni a sütőbe, sülni. Forró sütőben megsütjük, és még forrón, porcukorban megforgatjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4