Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Az élesztőt kevés, cukros tejben megfuttatjuk. A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojás sárgáját, a megkelt élesztőt, sót. Tejjel, tejföllel összeállítjuk, és 1 órát pihentetjük. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, fánkszaggatóval karikákat vágunk belőle, lekvárral/gesztenyével/mákkal megtöltve, kifliket formálunk. A tojást jól felverjük, és megkenjük vele a kifliket, sütés előtt. Ha cukrászdai márványosat szeretnénk, akkor először le kell kenni tojásfehérjével, és hagyni 15 percig száradni. Aztán le kell kenni a tojás sárgájával (lehet ebben is fehérje), és úgy betolni a sütőbe, sülni. Forró sütőben megsütjük, és még forrón, porcukorban megforgatjuk.