Receptek Levesek Hideg tejszínes eperkrémleves

Hozzávalók

2 dkg finomliszt
4 dl tej
½ csomag vaníliás cukor
2 dkg vaj
1 darab citrom
2 dl tejszín
10 dkg kristálycukor
30 dkg eper
2 dl száraz fehérbor

Leírás

A tejet felforraljuk, közben a lisztet a puha vajjal összegyúrjuk, majd kis darabkákban hozzáadjuk, a forrásban lévő tejhez. Folytonosan kevergetve, öt percig forraljuk. Az epret megtisztítjuk, megmossuk, egyharmad részét félretesszük, a többit megcukrozzuk és fél óráig állni hagyjuk. A besűrített, kihűtött tejet, a lecukrozott eperrel, a kioldódott gyümölcslével, a fehérborral, a citromlével, a tejszínnel és a vaníliás cukorral összeturmixoljuk. Finom szűrőn leszűrjük, hogy az eper magvai, ne kerüljenek a levesbe. Tálalás előtt, alaposan lehűtve, csészékbe töltjük és a tetejét, a félretett eperszemekkel díszítjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4