Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A tejet felforraljuk, közben a lisztet a puha vajjal összegyúrjuk, majd kis darabkákban hozzáadjuk, a forrásban lévő tejhez. Folytonosan kevergetve, öt percig forraljuk. Az epret megtisztítjuk, megmossuk, egyharmad részét félretesszük, a többit megcukrozzuk és fél óráig állni hagyjuk. A besűrített, kihűtött tejet, a lecukrozott eperrel, a kioldódott gyümölcslével, a fehérborral, a citromlével, a tejszínnel és a vaníliás cukorral összeturmixoljuk. Finom szűrőn leszűrjük, hogy az eper magvai, ne kerüljenek a levesbe. Tálalás előtt, alaposan lehűtve, csészékbe töltjük és a tetejét, a félretett eperszemekkel díszítjük.