Receptek Főételek Tészta Házi kenyér tökmaggal

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab tojás
1.2 kg finomliszt
1 dl tej
6 dl víz
5 kanál étolaj
5 dkg élesztő
15 dkg tökmag

Leírás

Tálba teszem a lisztet, cukrot, sót. 1 dl tejet bögrébe, teszek és az élesztőt felfuttatom benne. Ha kész, a liszthez öntöm és a 6 dl vizet és az olajat is hozzáöntöm. Elkezdem összekeverni kézzel, ekkor még ragad. Egyenletes mozdulatokkal gyúrom, mindig egy negyedet fordítva rajta. Közben, még lisztet adok hozzá. A liszt minőségétől függően, 10-20 dkg lisztet felvesz még. 10-12 percig dagasszuk amíg nem lesznek benne csomók. 1. dagasztás Lefedem konyharuhával, betakarom és meleg helyen, 2 órát kelesztem. 2 óra múlva leeresztem, kézzel kicsit átforgatom (a tészta összeesik). 2-3 perc. 2. kelesztés És ismét visszateszem kelni, de most csak 1 órát. Ezalatt az idő alatt, ismét megkel a duplájára. Ezután ismét leeresztjük. 3. kelesztés Ezt már a tepsin kelesztem. 2 kenyérkét készítek belőle, egymás mellé helyezem őket, benedvesített konyharuhával letakarom, ráborítom az edényt, betekerem a plédbe és még fél óráig hagyom kelni. A kelesztés végén, megkenem tojással, igény szerint tökmaggal is meg lehet szórni. 180 fokon, kb. 50 perc alatt megsütöm. Ha kész, rácsra teszem meghűlni.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4