Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Szeretne többet megtudni? Nézze meg a sütikre vonatkozó irányelveinket. Cookie beállítások kezelése
Ezek a házi készítésű wrapek fűszeres sertés- és pulykahússal, paradicsommal, hagymával és ropogós csemegeuborkával készülnek, egy könnyedebb változatban a klasszikus elviteles ételekhez képest. Tálaláskor savanyított vöröskáposztával és petrezselyemmel szórjuk meg, és joghurttal kínáljuk.
Egy nagy tálban keverjük össze a darált sertés- és pulykahúst a fokhagymával, citromhéjjal, őrölt szegfűborssal és a finomra vágott petrezselyemmel. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Osszuk a keveréket 12 egyenlő részre, és formázzunk belőlük hosszúkás húspogácsákat. Helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, fedjük le fóliával, és tegyük a hűtőbe legalább 30 percre pihenni.
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra (légkeveréses sütő esetén 180°C).
Egy nagy serpenyőben hevítsünk fel 1 evőkanál olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymakarikákat, és süssük 5-6 percig, amíg megpuhulnak és aranybarnák lesznek. Vegyük ki a serpenyőből, és tegyük félre.
Ugyanebben a serpenyőben, szükség esetén további olaj hozzáadásával, süssük meg a húspogácsákat 8-10 percig, időnként forgatva, amíg minden oldaluk aranybarna és átsült nem lesz.
Melegítsük fel a wrapeket a sütőben vagy egy száraz serpenyőben.
Tálaláskor helyezzünk néhány szelet paradicsomot és sült hagymát minden wrap közepére. Tegyünk rá 2 húspogácsát, majd szórjuk meg a szeletelt csemegeuborkával, savanyított vöröskáposztával és a maradék petrezselyemmel. Ízlés szerint adjunk hozzá egy kanál görög joghurtot. Tekerjük fel a wrapeket vagy hajtsuk össze, és azonnal tálalhatjuk.
© 2025 TESCO GLOBAL Zrt.