Receptek Desszertek Sütés nélküli Házi gesztenyepüré

Hozzávalók

½ dl víz
dkg kristálycukor
1 rúd vaníliarúd
90 dkg gesztenyemassza
1 l növényi tejszín (habnak felverve)

Leírás

Főzzük meg a gesztenyéket, kétszer annyi térfogatú vízben, mint maga a gesztenye. Ha kihűlt, kés segítségével távolítsuk el a külső héját. Szedjük le a barna belső hártyákat is a gesztenyéről, majd daráljuk le. A kristálycukrot keverjük össze a vízzel, egy edényben. Melegítsük addig, amíg a kristálycukor elolvad, és egyenletes szirupot kapunk. Vegyük le az edényt a tűzről, öntsük bele a gesztenyedarát, keverjük jól össze. Vájjuk ki a vaníliarúd belsejéből a finom, illatos magokat.( Ha van vanília kivonat az is megfelelő. Én vaníliás cukrot tettem bele.) Adjuk hozzá a finom masszához. Ha van otthon, 1 evőkanál rumot is belekeverhetünk. Ha kihűlt, nyomjuk át krumplinyomón, és a felvert tejszínhabbal adagoljuk bele poharakba. Rakjuk hűtőbe, 1 órára.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4