Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Főzzük meg a gesztenyéket, kétszer annyi térfogatú vízben, mint maga a gesztenye. Ha kihűlt, kés segítségével távolítsuk el a külső héját. Szedjük le a barna belső hártyákat is a gesztenyéről, majd daráljuk le. A kristálycukrot keverjük össze a vízzel, egy edényben. Melegítsük addig, amíg a kristálycukor elolvad, és egyenletes szirupot kapunk. Vegyük le az edényt a tűzről, öntsük bele a gesztenyedarát, keverjük jól össze. Vájjuk ki a vaníliarúd belsejéből a finom, illatos magokat.( Ha van vanília kivonat az is megfelelő. Én vaníliás cukrot tettem bele.) Adjuk hozzá a finom masszához. Ha van otthon, 1 evőkanál rumot is belekeverhetünk. Ha kihűlt, nyomjuk át krumplinyomón, és a felvert tejszínhabbal adagoljuk bele poharakba. Rakjuk hűtőbe, 1 órára.