Receptek Levesek Házi finomfőzelék

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 kanál finomliszt
1 dl tej
3 kanál kristálycukor
5 dkg zsír
1 csokor friss petrezselyem
60 dkg vegyes zöldség
10 dkg zöldborsó
10 dkg karalábé

Leírás

A megtisztított zöldségféléket apró kockára vágjuk, megmossuk, és annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni. A zsírból, lisztből és az apróra vágott petrezselyemzöldből világos rántást készítünk. A tejjel és kevés vízzel feleresztjük, majd a puhára főtt zöldséget berántjuk. Cukorral ízesítjük, és jól felforraljuk. Ha konzerv zöldborsót használunk, azt akkor tegyük bele, ha a többi zöldségféle már megfőtt.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása