Receptek Főételek Tészta Házi fehér kenyér

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2.2 dl tej
0.8 dl víz
5 dkg vaj
2 dkg élesztő
1 késhegynyi őrölt fehérbors (törött)
10 dkg tönkölybúza liszt
55 dkg finomliszt (átszitált)
1 csipet szárított rozmaring

Leírás

Belerakom a gépbe a hozzávalókat, a felsoroltak szerint. Elindítom a normál programon, az 1-es fokozatot (ez 3 óra 20 perces). 38 perc múlva, befejezi a gép a dagasztást, ekkor még hagyom 10 percig, a gépben. Ezután kiveszem a tésztát és átgyúrom. Belerakom lisztezett kelesztő tálba, jól rányomom a tetejét és berakom a mikróba, hogy ne legyen huzatos helyen. Kb. 40 perc múlva, ha lelöki a tetejét a tál, akkor kiveszem és jól átgyúrom. Formázom, bevágom 3 helyen, lekenem meleg vízzel és belerakom a sütőzacskóba. Ezt követően, zacskóstól belerakom a kelesztő formába. 1 óra múlva, óvatosan kiveszem a tálból és a zacskóval együtt, belerakom a tepsibe. Pár helyen, hegyes tűvel, a zacsit megszúrom, így nem szakad ki, nem nyílik ki sütés közben. Végül, előmelegített sütőbe rakom, 200 fokra és légkeveréssel sütöm. 10 perc múlva, leveszem 180 fokra a hőmérsékletet és 45 percig, még sütöm. Ha megsült, azonnal kiveszem a zacskóból, rácsra rakom és konyharuhával letakarom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4