Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Az élesztőt kevés, langyos tejben feloldva, cukorral kelesztjük. A lisztet gyúródeszkára szitáljuk, közepére kis fészket alakítunk ki, megszórjuk vaníliás cukorral. Beletesszük a tojássárgát, a tejben feloldott élesztőt, majd belemorzsoljuk a vajat. Jól összegyúrjuk, hogy se túl lágy, se túl kemény ne legyen a tészta. Ezután kisebb cipókat formálunk, majd ruhával letakarva, hideg helyen, kb. 40 percig pihentetjük. A tésztát ezután 3 mm vastagra kinyújtjuk, és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Bő, forró olajban kisütjük. Meghintjük vaníliás cukorral, és málnaízzel kínáljuk.