Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás

Hozzávalók

1 kanál tengeri só
3 kanál kristálycukor
1 fej fokhagyma
dl étolaj
3 kanál ecet
1 kg padlizsán
1 kg kápia paprika

Leírás

A padlizsánt addig sütjük a forró sütőben, amíg a héja megfeketedik, majd fakéssel, vagy műanyag késsel meghámozzuk. A paprikát ugyancsak annyira megsütjük, hogy a héjukat könnyen lehúzhassuk. Kicsumázzuk, majd a hámozott padlizsánnal együtt, favillával összetörjük. 3,5 dl olajjal addig főzzük, amíg teljesen pépessé válik. Közben, ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk és beleöntjük apránként az ecetet. Ezután hozzáadjuk a megtisztított és zúzott fokhagymát, majd még egyszer fölforraljuk. Jól kiforrázott és lecsöpögtetett, kicsi üvegekbe töltjük. Rácsurgatunk egy kiskanálnyit a maradék olajból és légmentesen lekötjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2025.04.05.
Rendelj most
3n 13ó
h n ó p mp
Tesco eper
500 g (1 kg=1978 Ft)
-34%
1499 Ft
989
Ft
Tesco eper
Az ajánlat érvényes2025.04.05.
Rendelj most
3n 13ó
h n ó p mp
Jonagold alma
-40%
749 Ft
445
Ft/kg
Jonagold alma
1 / 2

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4