Receptek Főételek Húsos ételek Hasaalja steak vörösboros szósszal és gombával

Hozzávalók

1 adag extra szűz olívaolaj
300 g csiperkegomba
1 csipet
1 csipet őrölt fekete bors
4 kanál vaj
1 darab marha hátszín
3 gerezd fokhagyma
1 ág friss rozmaring
1 adag száraz vörösbor
1 adag húsleves alaplé

Leírás

A hasaalja steakhez a Finest Argentinian Malbec Rosét vagy a Finest Montagne St Emilion bort ajánljuk.

Elkészítés

1

Forrósítunk 2 evőkanál olajat egy serpenyőben.

2

A gombákat sütve-párolva készítsük el az olajon, nagyjából 10 perc alatt lesznek puhák és aranybarnák.

3

Sózzuk, borsozzuk őket.

4

Szedjük külön tálba a gombákat, és tegyük félre.

5

Ugyanebben a serpenyőben 1 evőkanál vajat hevítünk 1 evőkanál olívaolajjal közepes lángon.

6

A steaket sózzuk, borsozzuk.

7

A húst a rozmaring ággal és a fokhagymávval együtt tegyük a serpenyőbe, és oldalanként 3-3 perc alatt készítsük a steaket medium-rare-re.

8

Szedjük vágódeszkára, és pihentessük, míg elkészül a szósz.

9

A rozmaringot és a fokhagymát szedjük ki a serpenyőből, nincs rájuk tovább szükség, és a zsiradékot is öntsük le alóluk, 1 evőkanálnyi kivételével. Az egy evőkanál visszamaradt zsiradékot vörösborral öntsük fel, és nagyjából 3 percig forraljuk, ezalatt redukálódik nagyjából ¾ csészényire a mennyiség.

10

Szűrjük le, majd öntsük vissza a serpenyőbe. Adjuk hozzá az alaplevet, alaposan keverjük el, és forraljuk össze.

11

Körülbelül 5 perc alatt fél csészényire redukáljuk.

12

Húzzuk le a tűzről, és adjunk hozzá 3 evőkanál vajat. Forgassuk bele a gombákat, és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.

13

Szedjük tálra a szószban átforgatott gombát, helyezzük rá a vékonyra szelt steaket, és a tetejére is szedjünk a szószból.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4