Receptek Főételek Hal Harcsafilé krémmártásban

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 kk kristálycukor
5 dl tejföl
1 darab paradicsom
3 fej vöröshagyma
1 csipet őrölt fekete bors
2 darab sárgarépa
1 kanál mustár
2 dl száraz vörösbor
½ darab kaliforniai paprika
1 csipet ételízesítő
1 kg harcsafilé

Leírás

A hagymát megfonnyasztjuk, a paprikát és a paradicsomot hozzáadjuk. A sárgarépát kis lyukú reszelőn lereszeljük, ezt is a hagymára tesszük, majd pépesre főzzük. Ezután beletesszük a babérlevelet, a pirospaprikát, a fehérborsot, 1 kanál mustárt. Sózzuk ízlés szerint, majd kb. 1/2 órát főzzük. Ekkor 2 dl vörösbort beleöntünk. Puhára főzzük. Rántást készítünk, közepesen barnára pirítjuk. A rántást ezután felengedjük vízzel, simára keverjük, majd hozzáadunk fél liter tejfölt. Ezután a tejfölös rántást is belekeverjük, és még egyszer felforraljuk. A mártást leturmixoljuk, és újra forraljuk. Belerakjuk a kockára vágott halat és kaliforniai paprikát. 5-6 perc alatt készre főzzük, és tésztával tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása