Receptek Desszertek Hamis rétes

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
30 dkg finomliszt
2 kanál tejföl
7 dkg vaj

Leírás

A 7 dkg vajon, kevés liszttel (a 30 dkg-ból vesszük el), világos rántást készítünk. A lisztet, a langyos rántást és a sót összegyúrjuk a tejföllel (a tejföl mennyisége kb. 2 evőkanálnyi). Ha túl lágy lenne a tészta, pici lisztet még tehetünk hozzá. Ha esetleg túlságosan kemény, még egy picurka tejfölt rakhatunk hozzá. A lényeg, hogy jó rugalmas tésztát tudjunk gyúrni. A kész tésztából, 3 egyforma méretű „gombócot” készítünk és lisztezett tányérra rakva, kb. 1 órára, a hűtőszekrénybe tesszük. A „gombócokat” egyenként, normál tepsi méretű, téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 1-1,3 mm vastag lesz). A kinyújtott lapot megkenjük, 4 evőkanál étolajjal. Meghinthetjük (ha a töltelék pl. magozott meggy, cseresznye vagy reszelt alma) darált dióval, de lehet zsemlemorzsával is. Készíthetünk túrótölteléket, de csak fantázia kérdése, hogy mivel akarjuk tölteni (tök, mák, stb.). A tölteléket úgy tegyük rá a lapra, hogy (képzeletben) hosszában 4 felé osztjuk és a felülről a második negyedbe kerüljön a töltelék. Jó vastagon rakjuk meg, annál finomabb lesz. A gyümölcsös tölteléket megszórhatjuk, ízlés szerint kristálycukorral és fahéjjal. A lap felső negyedét hajtsuk rá a töltelékre és az alsó felére, a töltelékkel együtt, kétszer még rátekerjük. A végeit nyomkodjuk össze, így nem fog sütés közben kifolyni a töltelék. Az elkészült rudat kiolajozott tepsibe tesszük, megkenjük tojással és beirdaljuk, majd hasonlóképpen elkészítjük a másik 2 rudat is. A 3 rúd tetejét, a tepsiben, még jól bekenjük étolajjal. Előre melegített sütőben, közepes lángon, kb. 25 percig süssük, amíg a teteje szép világos, aranyszínű lesz. A sütőből kivéve, megszórhatjuk a tetejét vaníliás cukorral. Melegen és hidegen is nagyon finom. Elkészíteni pedig gyorsabb, mint leírni.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4