Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A 7 dkg vajon, kevés liszttel (a 30 dkg-ból vesszük el), világos rántást készítünk. A lisztet, a langyos rántást és a sót összegyúrjuk a tejföllel (a tejföl mennyisége kb. 2 evőkanálnyi). Ha túl lágy lenne a tészta, pici lisztet még tehetünk hozzá. Ha esetleg túlságosan kemény, még egy picurka tejfölt rakhatunk hozzá. A lényeg, hogy jó rugalmas tésztát tudjunk gyúrni. A kész tésztából, 3 egyforma méretű „gombócot” készítünk és lisztezett tányérra rakva, kb. 1 órára, a hűtőszekrénybe tesszük. A „gombócokat” egyenként, normál tepsi méretű, téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 1-1,3 mm vastag lesz). A kinyújtott lapot megkenjük, 4 evőkanál étolajjal. Meghinthetjük (ha a töltelék pl. magozott meggy, cseresznye vagy reszelt alma) darált dióval, de lehet zsemlemorzsával is. Készíthetünk túrótölteléket, de csak fantázia kérdése, hogy mivel akarjuk tölteni (tök, mák, stb.). A tölteléket úgy tegyük rá a lapra, hogy (képzeletben) hosszában 4 felé osztjuk és a felülről a második negyedbe kerüljön a töltelék. Jó vastagon rakjuk meg, annál finomabb lesz. A gyümölcsös tölteléket megszórhatjuk, ízlés szerint kristálycukorral és fahéjjal. A lap felső negyedét hajtsuk rá a töltelékre és az alsó felére, a töltelékkel együtt, kétszer még rátekerjük. A végeit nyomkodjuk össze, így nem fog sütés közben kifolyni a töltelék. Az elkészült rudat kiolajozott tepsibe tesszük, megkenjük tojással és beirdaljuk, majd hasonlóképpen elkészítjük a másik 2 rudat is. A 3 rúd tetejét, a tepsiben, még jól bekenjük étolajjal. Előre melegített sütőben, közepes lángon, kb. 25 percig süssük, amíg a teteje szép világos, aranyszínű lesz. A sütőből kivéve, megszórhatjuk a tetejét vaníliás cukorral. Melegen és hidegen is nagyon finom. Elkészíteni pedig gyorsabb, mint leírni.