Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab tojás
2 dl tej
1 csipet kristálycukor
1 dl étolaj
2 dkg élesztő
1 dl natúr joghurt
0.6 kg finomliszt

Leírás

A zsemlékhez, hagyományos módon kelt tésztát készítünk, majd letakarva, meleg helyen kelesztjük a duplájára. A megkelt tésztát 8 részre osztjuk, kis zsemléket formázunk és így is hagyjuk kelni, 10 percet. Megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal és előmelegített sütőben, kb. 20 percig sütjük, viszonylag magas hőfokon. A húst a tojással és a fűszerekkel összegyúrjuk, ha túl nyálkás, akkor egy kis zsemlemorzsát is teszünk bele. 15 percre a hűtőbe tesszük, hogy összeérjen kicsit. Kis golyókat formázunk, majd kilapogatjuk őket és kevés olajon, mindkét oldalát pirosra sütjük. Tálaláskor, a félbevágott zsemlékbe, ízlés szerint salátát, sajtot, hagymát és ízesítőket teszünk a húspogácsákkal.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4