Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás
Receptek Levesek Halászlé paprikásan

Hozzávalók

1 mk tengeri só
1 darab paradicsom
2 fej vöröshagyma
2 darab cseresznyepaprika
2 darab zöldpaprika
2 kg pontyfilé
1 kg keszeg

Leírás

A halakat jól megtisztítjuk. Ügyeljünk arra, hogy a ponty fejéből kivegyük, az úgynevezett keserűfogat. Ezután a ponty fejét és valamennyi keszeget, két liter vízben elkezdjük, lassú tűzön főzni, mert csak így olvad ki a csontok enyvanyaga. Amikor az így készülő alaplé már tejszínű lesz, hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott hagymát. Másfél óra múlva, levesszük a tűzről és átszűrjük. Az így nyert, átszűrt alaplevet visszatesszük a tűzre és erős lángon felforraljuk. Amikor forr, beletesszük az előzőleg besózott halszeleteket. Tizenöt perc főzés után, hozzáadjuk a pirospaprikát és még öt percig főzzük. A halszeleteket lapátkanállal vesszük ki az edényből. Az elkészült levet megkóstoljuk, ha szükséges, megsózzuk. (Tálaláskor a cseresznyepaprikát felszeletelve, külön kell kínálni, hogy a levest, mindenki tetszése szerint ízesíthesse.)

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2025.04.15.
Rendelj most
1h
h n ó p mp
Friss csirkemellfilé
húspultban kapható
2025
Ft/kg
Friss csirkemellfilé
Az ajánlat érvényes2025.04.15.
Rendelj most
1h
h n ó p mp
Magyar csomós retek
-33%
299 Ft
199
Ft/cs
Magyar csomós retek
magyar termék
Az ajánlat érvényes2025.04.15.
Rendelj most
1h
h n ó p mp
Friss magyar sertéscomb
húspultban kapható
1539
Ft/kg
Friss magyar sertéscomb
magyar termék
1 / 2

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4