Receptek Főételek Hal Halas rétes

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
4 darab tojás
2 kanál finomliszt
2 dl tejföl
2 darab paradicsom
2 fej vöröshagyma
8 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
2 darab zöldpaprika
2 kanál zsemlemorzsa
1 kk őrölt pirospaprika
1 csokor friss kapor
70 dkg pontyfilé (filé, bőr nélkül)
1 csomag vajas tészta

Leírás

A vöröshagymát megtisztítjuk, majd finomra vágjuk. A paprikát kicsumázzuk, a paradicsomok szárát kimetsszük, majd mindkettőt kis kockákra vágjuk. A halat megmossuk. A hagyma felét, 3 evőkanál olajon megfuttatjuk, a pirospaprikával meghintjük, majd 5 deci vízzel fölöntjük. A paprika és paradicsom felét, a paprikás lébe szórjuk, majd 1 mokkáskanál sóval ízesítjük. A halat belerakjuk a lébe, 10 percig főzzük, majd kiemeljük és hűlni hagyjuk. Utána a nagyobb szálkákat kiszedjük belőle és a halhúst ledaráljuk. A félretett hagymát, 2 evőkanál olajon megfonnyasztjuk. A maradék paprikát és paradicsomot beleszórjuk, 2-3 percig pirítjuk és a halat hozzáadva, még 1-2 percig sütjük. A tojásokat fölverjük, megsózzuk, a lecsós pontyra öntjük, majd kevergetve, a tojás kocsonyásodásáig sütjük (2-3 perc). A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A vajas tésztát kinyújtjuk és rárakjuk a tölteléket. A rétest fölgöngyöljük, majd kiolajozott tepsire rakjuk. A tetejét is megkenjük olajjal és a sütőben, 20 percig sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4