Receptek Főételek Húsos ételek Hajdúsági tokány

Hozzávalók

1 pohár tejföl
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 dl étolaj
1 kk őrölt kömény
1 csipet őrölt fekete bors
1 csipet friss petrezselyem
20 dkg vegyes zöldség
1 kanál őrölt pirospaprika
40 dkg savanyú káposzta
40 dkg sertés lapocka

Leírás

A sertéshúst felaprózzuk a vöröshagymával együtt. A hagymát zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, és így 10-12 percig sütjük. Ekkor kevés pirospaprikát és 1 dl vizet adunk hozzá. sózzuk, beletesszük az összepréselt fokhagymát, és így tovább pároljuk. Eközben feldaraboljuk a savanyúkáposztát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Mikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, beletesszük a zöldségeket is a lábosba. Amikor minden puhára főtt, behabarjuk a tejföllel, rászórjuk a felaprózott petrezselymet. Végül galuskával kínáljuk az ételt.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4