Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
25 deka cérnametéltet forró, kicsit sós vízben, másfél perc alatt puhára főzünk. Leszűrjük és félretesszük hűlni. Négy tojást szétválasztunk, a fehérjéket egy csipet sóval, kemény habbá verjük. A sárgákhoz adunk, öt nagy evőkanál vaníliás porcukrot, vagy sima porcukrot és egy csomag bourbon vaníliás cukrot, valamint öt deka vajat. Magas fordulatszámon habosra, krémesre keverjük, majd alaposan beledolgozunk harminc deka túrót és három-négy evőkanál sűrű tejfölt. Ízesítjük egy egész citrom lereszelt héjával. Egy csomag nyolclapos rétestésztából négy lapot, egy kiolajozott tepsi, vagy sütőtál aljára fektetünk úgy, hogy a lapokat is egyenként, vékonyan lekenjük olajjal. A tészta fedje a forma oldalait is, nem baj, ha túllóg. A kihűlt cérnametéltet beleforgatjuk a túrós krémbe, óvatosan hozzádolgozzuk a felvert fehérjét és az egész habos, könnyű masszát, a réteslapok tetejére simítjuk. A széleken túllógó rétestésztát visszahajtjuk, majd az egészet lefedjük, a négy maradék réteslappal, megint csak egyenként és rétegenként olajozva. A tetejét is megkenjük kevés olajjal, majd 160 fokos sütőben, lassan készre sütjük. Ha nagyon pirul a teteje, fedjük le lazán alufóliával, de belül is át kell sülnie a bélesnek. Ez úgy háromnegyedóra alatt megvan. Még forrón porcukrozzuk le a tetejét, de felvágás előtt, álljon legalább tíz percet.