Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Ez az egyszerű és ízletes recept lépésről lépésre segít elkészíteni a tökéletes karácsonyi töltött káposztát, hogy az ünnepi asztalra egy igazi magyar klasszikust varázsolhass!
A vöröshagymát aprítsd fel finomra. Hevítsd fel az étolajat egy serpenyőben, majd add hozzá az apróra vágott hagymát, és dinszteld üvegesre.
Szórd bele a pirospaprikát, alaposan forgasd össze, majd az egészet keverd a darált húshoz.
Add hozzá a megtisztított rizst is - nem kell megfőzni -, és sóval, borssal ízesítsd, ízlésed szerint.
2 tojást üss rá, és keverd össze. Ez segít abban, hogy a töltelék megfelelően összetapadjon.
A káposztát tedd forrásban lévő vízbe, és hagyd, hogy megpuhuljon. Amikor elkészült, hagyd lecsöpögni a káposztát, és válaszd le a leveleket.
Minden káposztalevél közepébe tegyél egy adag húsos-rizses tölteléket, és a végeit úgy tekerd be, hogy a töltelék ne folyjon ki belőle.
Egy nagy fazék aljára terítsd szét a savanyú káposztát, hogy a töltött káposzta íze még gazdagabb legyen. Helyezd a töltött káposztákat szorosan egymás mellé a savanyú káposztára.
Önts annyi vizet a fazékba, amennyi épp ellepi a káposztákat. Amikor a víz elkezd gyöngyözni, öntsd rá a sűrített paradicsomot, és egészen addig főzd, míg a töltelék elkészül benne. Ezt úgy tudod ellenőrizni, hogy kiveszel egyet a tetejéről, és megkóstolod.
Végül tejföllel leöntve tálald. Ha nagyon szereted a hagymát, akár azzal is díszítheted.