Receptek Levesek Hagyományos mexikói tortilla leves (Sopa Azteca)

Hozzávalók

250 g csirkemell
l víz
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma (Tesco Organic BIO)
1 doboz hámozott paradicsom konzerv (400 g)
2 darab chili paprika
1 darab zellerszár
½ csokor friss koriander
1 darab babérlevél
½ tk oregánó
50 ml olívaolaj
1 darab avokádó
2 darab lime
1 tk
½ tk őrölt fekete bors
200 g halloumi sajt
150 g Tesco Free From sajtos nachos

Elkészítés

1

1,5 liter vízben főzzük puhára az egész csirkemellet, kb. 30 alatt. A főzés félidejében adjunk hozzá apróra vágott zellert, a koriander felét, babérlevelet és oregánót.

2

Vegyük ki a megfőtt csirkehúst, vágjuk fel kisebb kockákra, majd tegyük félre.

3

Hevítsünk fel egy serpenyőben olívaolajat, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és az apróra vágott hagymát. Pirítsuk üvegesre. Adjunk hozzá chilit, valamint apróra vágott és meghámozott paradicsomot. Főzzük fedő alatt, lassú tűzön 10 percig.

4

Ezután öntsük a keveréket közvetlenül a csirkehúslébe. Sózzuk, borsozzuk, és főzzük lassú tűzön, amíg besűrűsödik, kb. 45 percig.

5

Tálaláskor tegyünk nachost a tányér aljára, majd merjük rá a levest. Adjunk hozzá egy kevés feldarabolt csirkemellet, szeletelt halloumi sajtot és avokádó darabokat. Díszítsük a megmaradt korianderrel és nachos-szal. Fűszerezzük frissen facsart zöldcitrom lével.

TIPP: A vegán változatnál hagyjuk ki a csirkét, használjunk zöldséglevest, és váltsuk ki a sajtot növényi alapú termékkel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4