Receptek Főételek Húsos ételek Hagyományos fasírt recept – Fasírt golyók tepsiben és serpenyőben

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
3 dl étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
50 dkg kenyér
1 csipet szárított majoranna
15 dkg zsemlemorzsa
1 kk őrölt pirospaprika
1 csipet ételízesítő
60 dkg darált sertéshús

Leírás

A zsemléket felszeleteljük, tejbe áztatjuk, majd kifacsarjuk, összemorzsoljuk, és a húshoz keverjük. A meghámozott, apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a felvert tojást is beledolgozzuk a húsba. Mustárral, majorannával, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, fűszerezzük. A masszából vizes kézzel, diónyi golyókat formázunk, lisztbe forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük.

Elkészítés

1

A kenyeret áztasd be vízbe, majd ha megpuhult, jól nyomkodd ki és morzsold szét. A vöröshagymát és fokhagymát tisztítsd meg, majd aprítsd fel.

2

Egy nagy tálban keverd össze a darált sertéshúst a felaprított vöröshagymával, fokhagymával és a kenyérrel. Add hozzá a sót, borsot, pirospaprikát, majorannát és az ételízesítőt. Keverd alaposan össze, hogy egyenletes masszát kapj.

3

A keverékből formázz golyókat vagy laposabb korongokat, majd forgasd meg őket a zsemlemorzsában.

4

Hevítsd fel az étolajat egy serpenyőben, és süsd ki a fasírtokat közepes lángon mindkét oldalukon, amíg aranybarnák nem lesznek. Ha egészségesebb változatot szeretnél, tepsiben is sütheted őket 180°C-ra előmelegített sütőben, körülbelül 25-30 percig.

5

A fasírtokat tálalhatod frissen sütve, akár hidegen is, főzelékek vagy köretek mellé.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4