Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A zsemléket felszeleteljük, tejbe áztatjuk, majd kifacsarjuk, összemorzsoljuk, és a húshoz keverjük. A meghámozott, apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a felvert tojást is beledolgozzuk a húsba. Mustárral, majorannával, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, fűszerezzük. A masszából vizes kézzel, diónyi golyókat formázunk, lisztbe forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük.
A kenyeret áztasd be vízbe, majd ha megpuhult, jól nyomkodd ki és morzsold szét. A vöröshagymát és fokhagymát tisztítsd meg, majd aprítsd fel.
Egy nagy tálban keverd össze a darált sertéshúst a felaprított vöröshagymával, fokhagymával és a kenyérrel. Add hozzá a sót, borsot, pirospaprikát, majorannát és az ételízesítőt. Keverd alaposan össze, hogy egyenletes masszát kapj.
A keverékből formázz golyókat vagy laposabb korongokat, majd forgasd meg őket a zsemlemorzsában.
Hevítsd fel az étolajat egy serpenyőben, és süsd ki a fasírtokat közepes lángon mindkét oldalukon, amíg aranybarnák nem lesznek. Ha egészségesebb változatot szeretnél, tepsiben is sütheted őket 180°C-ra előmelegített sütőben, körülbelül 25-30 percig.
A fasírtokat tálalhatod frissen sütve, akár hidegen is, főzelékek vagy köretek mellé.