Receptek Levesek Hagymaleves petrezselyemmel

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
4 kanál finomliszt
15 dkg vaj
2 dl tejszín
20 dkg vöröshagyma
2 dl száraz fehérbor
1 csipet őrölt fehérbors
1 csipet ételízesítő
1 kanál friss petrezselyem

Leírás

A hagymát megpucolom félbe, majd halvány szeletekre vágom. A vajat, egy mély serpenyőben vagy fazékban megolvasztom, majd hozzáadom a hagymát. Lefedem és 10 percig hagyom párolódni. Közben persze, időnként kavarok rajta néhányat. Ezután lassú tűzön, már fedő nélkül, gyakori kavargatás mellett karamellizálom hagymát. Negyed óra elteltével, a hagyma már elveszti a tartását, aranyszínűvé válik. Nagyon oda kell figyelni, hogy véletlenül se égjen le sehol! Ekkor hozzáadom a lisztet, felöntöm a forró levessel, alaposan elkeverem és közepes tűzön, még negyedórát főzöm. Ezután sózom, borsozom. Alaposan leturmixolom, majd hozzáadom a petrezselyemzöldet és a tejszínt.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Magyar Red Chief alma
-43%
699 Ft
395
Ft/kg
Magyar Red Chief alma
magyar termék
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Vöröshagyma
-66%
489 Ft
165
Ft
Vöröshagyma
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kaliforniai paprika
-31%
1599 Ft
1099
Ft/kg
Kaliforniai paprika
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Édesburgonya
-38%
799 Ft
489
Ft/kg
Édesburgonya
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Mandarin
-44%
899 Ft
499
Ft
Mandarin
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kivi
1 kg
-33%
1199 Ft
799
Ft
Kivi
1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4