Hozzávalók

4 darab tojás
20 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
10 kanál víz
10 dkg porcukor
5 kanál kakaópor
40 dkg őszibarack befőtt

Leírás

A tojássárgákat a porcukorral, gépi habverő segítségével, kb. 10-15 perc alatt alaposan összedolgozzuk. Evőkanalanként hozzáadjuk a víz felét. Ezután a sütőporral elkevert lisztes kakaó következik, szintén részletekben, de közben már mehet bele a maradék víz is. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és nagyon óvatosan beleforgatjuk a tojásos-lisztes masszába, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. A tésztát kikent, lisztezett tepsire öntjük, és a tetejére rászórjuk az előzetesen kockára vágott barackot 160 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt megsül. (Tűpróba!)

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4