Receptek Desszertek Sütést igénylő Gyümölcsös croissant

Hozzávalók

6 darab croissant
200 milliliter tej
100 g nádcukor
4 darab tojás
2 kanál vaj
1 csomag vaníliás cukor
½ tk őrölt fahéj
¼ tk őrölt szerecsendió
1 csipet
8 darab szilva
1 marék málna
1 marék áfonya
1 kevés porcukor
1 kevés juharszirup

Elkészítés

1

Egy tálban keverjük össze a tejet, cukrot, a tojásokat, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a szerecsendiót és egy csipetnyi sót.

2

Vágjuk félbe a croissant-okat és süssük meg őket.

3

Vágjuk fel a gyümölcsöket.

4

Kenjük ki vajjal a sütőformát, majd oszlassuk el benne a croissant-t és a gyümölcsöket.

5

Öntsük rá a tejes masszát, majd tegyük a hűtőbe 30 percre. Süssük 175 °C-on 15-20 percig. Tipp: Sütés után hagyjuk hűlni 10 percig, végül szórjuk meg porcukorral. Tálaljuk juharsziruppal.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4