Hozzávalók

8 darab tojás
40 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
34 dkg porcukor
40 dkg margarin
10 dkg mazsola
5 dkg dió
2 marék meggybefőtt
5 dkg mogyoró (darált)
10 dkg aszalt szilva
1 darab narancs (reszelt)
10 dkg kandírozott narancs
5 dkg aszalt barack

Leírás

A margarint 28 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport és hozzáadjuk a felaprított gyümölcsöket, valamint a reszelt narancshéjat. A tojásfehérjét, a maradék 6 dkg porcukorral kemény habbá verjük és lágyan összekeverjük a margarinos masszával. Ezután hozzáadjuk a lisztes gyümölcsmasszát. Sütőpapírral bélelt őzgerincformába tesszük. 180 fokon, kb. 45 percig sütjük. Ha kihűlt, olvasztott csokoládéval ecsettel lekenjük. Csokizás után, egy kis darált mogyoróval díszíthetjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4