Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 pohár tejföl
2 gerezd fokhagyma
4 dl étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
50 dkg csirkemell
2 darab kígyóuborka
1 csipet ételízesítő
1 kg hasábburgonya

Leírás

A húst megmossuk, majd vékony csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, belerakjuk a gyros fűszerkeverékkel befűszerezett húst, és aranybarnára sütjük. Eközben a burgonyát is szép aranybarnára sütjük. A tzatziki salátát legjobb előtte levő nap, de minimum pár órával hamarabb elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek. Az uborkát megmossuk, lereszeljük, majd besózzuk, és kis ideig állni hagyjuk. Ezután kinyomjuk belőle a levét, amit eresztett. A tejfölt és a kefirt, vagy natúr joghurtot összekeverjük, és hozzáadjuk a tzatziki fűszert, vagy ha ez nincs, akkor a sót, borsot és a zúzott fokhagymát. Ehhez az öntethez hozzákeverjük a reszelt uborkát, és folpackkal lefedve, a hűtőbe tesszük, tálalásig. A húst, a burgonyát és a salátát együtt tálaljuk. Rakhatunk mellé lilahagymát is. Nagyon finom. Jó étvágyat!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4