Hozzávalók

50 dkg tehéntúró
2 darab citrom
3 dl tejszín (+ 1 dl a tésztához)
2 kanál kakaópor (tésztához)
3 kanál porcukor (+ 2 kanál a tésztához)
1 tk zselatin
15 dkg margarin (tésztához)
1 darab vaníliarúd
40 dkg háztartási keksz (tésztához)
1 darab sárgadinnye

Leírás

A zselatint kevés vízben felfőzzük, és megvárjuk míg elkezd hűlni. Mikor már hideg és még folyik, akkor a legmegfelelőbb. A tészta hozzávalóit, egy tálban összegyúrjuk. Kivajazunk egy tortaformát, és ujjnyi vastagon belenyomkodjuk a tésztát a formába, majd hűtőbe rakjuk. A tejszínt habbá verjük, rakunk bele vaníliát és porcukrot. Ha jó kemény a hab, kétfelé osztjuk, és az egyik adaghoz hozzáadjuk a túrót, a felkockázott sárgadinnyét, és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Belekeverjük a zselatint is. A kész habot felvisszük a tésztára, és a megmaradt tejszínhabbal dekoráljuk. Bármilyen gyümölccsel elkészíthetjük. Miután kész vagyunk, 2-3 órára helyezzük hűtőszekrénybe.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4