Gyors és egyszerű gyros mártás

Hozzávalók

3 kk kristálycukor
1 doboz tejföl
½ kk őrölt fekete bors
1 kk szárított bazsalikom
1 kk friss kapor

Leírás

Joghurtos, krémes, mediterrán étel, elkészíteni pedig gyors és egyszerű!

Elkészítés

1

Fele-fele arányban, keverd össze a tejfölt és a majonézt.

2

Egy kis doboz tejfölhöz ugyanannyi majonéz, 1 kávéskanál kapor, 1 kávéskanál bazsalikom, 3 kávéskanál cukor és fél kávéskanálnyi őrölt bors szükséges.

3

Jól dolgozd össze, majd egy órára hagyd a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.

TIPP

Az itt felsoroltak csak körülbelüli mennyiségek, kóstolgasd és érezni fogod, kell-e még bele valamiből több. Érdemes őrölt kakukkfüvet és szintén őrölt bazsalikomot használni, mert így intenzívebb az íze. A tejföld pedig helyettesítheted joghurttal is, ha könnyedebb ételre vágysz.

TUDTAD?

A gyros mártás egy mediterrán étel, amelyet klasszikusan gyros húshoz használnak. Azonban bátran kísérletezhetsz vele, akár salátákhoz, vagy mártogatósként is kitűnő.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4