Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás
Gyors és egyszerű gyros mártás

Hozzávalók

3 kk kristálycukor
1 doboz tejföl
½ kk őrölt fekete bors
1 kk szárított bazsalikom
1 kk friss kapor

Leírás

Joghurtos, krémes, mediterrán étel, elkészíteni pedig gyors és egyszerű!

Elkészítés

1

Fele-fele arányban, keverd össze a tejfölt és a majonézt.

2

Egy kis doboz tejfölhöz ugyanannyi majonéz, 1 kávéskanál kapor, 1 kávéskanál bazsalikom, 3 kávéskanál cukor és fél kávéskanálnyi őrölt bors szükséges.

3

Jól dolgozd össze, majd egy órára hagyd a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.

TIPP

Az itt felsoroltak csak körülbelüli mennyiségek, kóstolgasd és érezni fogod, kell-e még bele valamiből több. Érdemes őrölt kakukkfüvet és szintén őrölt bazsalikomot használni, mert így intenzívebb az íze. A tejföld pedig helyettesítheted joghurttal is, ha könnyedebb ételre vágysz.

TUDTAD?

A gyros mártás egy mediterrán étel, amelyet klasszikusan gyros húshoz használnak. Azonban bátran kísérletezhetsz vele, akár salátákhoz, vagy mártogatósként is kitűnő.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 2

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4