Receptek Főételek Húsos ételek Gyöngyösi borzaska

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 darab tojás
20 dkg finomliszt
1 dl tej
4 gerezd fokhagyma
3 dl étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
50 dkg csirkemell
3 darab burgonya

Leírás

A krumplikat megpucolom, és apró lyukú sajtreszelőn, nagyon finomra lereszelem. Hozzáadom a reszelt fokhagymát, a tojásokat, tejet, a lisztet. Ízesítem sóval, borssal, majd félreteszem kicsit pihenni, hogy kicsit összeérjen. A húst szeletekre, vagy csíkokra vágom. Kicsit megsózok minden szeletet, először lisztben, majd a krumplis masszában jó alaposan megforgatom. Serpenyőben, közepes lángon, olajban megsütöm. Ha szép aranybarna, papírtörlőn lecsöpögtetem. Friss salátával, vagy rizzsel tálalom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása